I don´t want to miss a thing

Sitter och bestämmer datum med folk då vi ska träffas. Det är ju skönt att veta sånt i förväg, speciellt när det är så många man vill hinna träffa på så kort tid. Eller 7-8 veckor är väl inte så jätte kort tid, men det är ju ändå skönt att vara lite förberedd. Sedan kan det ju vara kul att bara bestämma något bara sådär. Att man ringer någon och träffar personen några minuter senare. Faktum är att jag älskar när det blir så :D
 
 
 
 

Ralph Lauren keps

Det blev ingen promenad. Utan jag åkte med Sanna, Mattias och pappsen till allum. Dom skulle ta ut lite pengar inför resan (Sanna och Mattias ska också till Turkiet och bo på ett hotell nära oss). Sedan gick vi runt och tittade i några affärer. Jag fick för mig att jag skulle köpa en keps. Har ju inte en enda som jag använder. Hittade en på Pondus för 599 spänn, så den fick det bli :D
 
 
 

Påväg ut

Jag ska gå ut en sväng nu. Kanske träffar någon jag känner på vägen, annars är det ju aldrig fel med lite frisk luft.
Och så har jag fått lite nytt dom senaste dagarna som jag glömt att visa. Kanske kan göra det senare när jag kommer hem. Får se helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Standing in my rain

Igår kväll när det regnade som mest bestämde jag mig för att gå ut och ta en promenad. Älskar ju regn! Lite osmart att jag inte klädde mig så bra bara. Jag hade på mig shorts, en vanlig tröja och en jeansjacka. Plus ett par låga stövlar som inte alls var vattentäta. Efter en halvtimme var jag alldeles genomvåt. Mina hörlurar började knastra eftersom att det hade kommit in vatten i dom och jag hade stora pölar i mina skor. Så ett tag gick jag runt barfota så att skorna skulle få torka lite.
 
Jag kom hem strax innan elva. Slängde av mig alla blöta kläder och bäddade ner mig i sängen.
 
Bjuder på en charmigt ful bild som Ida tog på mig för ett tag sedan ;)
 
 

Ett tag sedan

Har lite saker att göra just nu. Jag börjar updatera som vanligt igen imorgon.

 


All by myself

Har legat i sängen och kollat på film hela morgonen. Jag hittade några gamla Mary-Kate och Ashley Olsen filmer igår. Så dom ska jag nog fördriva dagen med. Har ju inte varit "ledig" en enda dag under lovet. Så nu känner jag att jag behöver en dag för mig själv.
 
Mamma har lånat några böcker också. Bland annat Fatta eld, ni vet den andra delen av Hungerspelen. Så jag ska nog ta och läsa den om jag orkar. Har läst den en gång innan, men då hade jag bara två dagar på mig eftersom att jag hade lånat den av en kompis som ville ha tillbaka den ett visst datum. Så det blev ju lite stressigt.
 
 
 
 

På jakt efter bikinis

På tisdag åker jag och familjen till Turkiet. Mina föräldrar bokade resan i måndags har jag för mig, så det kom ju lite oväntat. Hur som helst så har jag börjat leta reda på alla mina bikinis. Och gissa vad jag hittade?! 19 stycken som jag helt hade glömt bort. Snacka om lycka ;) Och så har ju Melissa lånat mina tre favoriter. Så jag hoppas att hon kommer hem innan jag reser.
 
 
 

Börjar uppdatera bättre imorgon

Hej på er!
Har inte orkat blogga eftersom att jag har haft så himla mycket att göra. I tisdags var jag med Louise och Sassa som sov över. Vi köpte pizza och dricka, sedan hyrde vi två filmer också. När vi skulle gå och lägga oss var det så himla varmt, så Sassa och Louise gick ut och sov på balkongen i några timmar. Jag lyckades somna där inne trots värmen. Vi vaknade och åt frukost. Sedan somnade Louise när vi satt och kollade på tv. Och strax därpå gick båda hem. Resten av onsdagen hade jag också fullt upp.
 
Idag åkte jag hem till Felix vid 12 tiden. Vi låg och kollade på film, kommer inte ihåg vad den hette men bra var den i alla fall. Sedan pratade vi en stund och så låg vi och myste. Jag somnade och vaknade upp en halvtimme senare skulle jag tro. Och så gjorde vi lite annat fram till fem tiden då jag blev hämtad eftersom att han skulle få gäster.
 
 Några bilder som Sassa testade att ta med min kamera
 

Killkväll

 
 
Jag ska snart iväg och träffa Felix och hans kompisar. Eller det är väl drygt tre timmar kvar. Och senare inatt ska jag lana med med Elliot och några andra. Så det blir nog kul ;)
 
 
 
 
 

Bilder från dagarna jag inte uppdaterade

 

Uppe på berget

Jag lyckades få med mig Elliot ut strax efter frukosten. Vi klättrade upp för berget på drygt en timme. Det tog lite längre tid än vad jag hade trott eftersom att jag var tvungen att dra upp Elliot på vissa ställen. Han hade skadat benet och handen, så han hade väl lite svårt för att dra upp sig själv kan jag tro. När vi väl nådde toppen sprang jag runt och tog bilder. Sedan satt vi och njöt av utsikten en stund.
 
När vi skulle ta oss ner så var vi tvungna att ta en annan väg. För vägen vi klättrade upp för var allt för brant.
Det var en riktig utmaning kan jag lova. På något sätt lyckades vi trassla in oss i ett rätt så jobbigt läge. Vi var omringade av taggbuskar och branta stup. Så ett tag funderade jag faktiskt på att ringa polisen i hopp om att en helikopter skulle komma och rädda oss, haha. Men det hade ju varit lite pinsamt. Tillslut fick jag i alla fall syn på en smal liten stig längs med bergsväggen. Så vi följde den tills vi var helt omringade av träd och höga växter. Elliot råkade skrapa upp marken så at en massa rödmyror kom fram. Sedan backade jag rätt in i en massa spindelväv och sprang in i några taggbuskar. Och så träffade vi på några andra vidriga insekter. Det slutade väl med att vi mer eller mindre ramlade ner för ett stup. Som tur var så var det knappt tre meter högt, och vi landade mjukt bland mossa och blåbärsris. Så det var nog första och sista gången jag tog mig upp för det berget. Hoppas att eran dag inte har varit lika jobbig som min ;)
 
 

Just nu


Ett STORT minus med sommaren

Ett stort minus med sommaren... Är alla jävla mygg och flugor! Så sjukt jobbiga, de är överallt! Så fort man öppnar ett fönster eller balkongdörren, så ska en eller 2 flugor flyga in.
 
Då måste man springa och hämta smällaren o döda de, och sedan stänga alla fönster och dörrar så att det inte kommer in några fler, det gör jag iallfall.
 
Så tack vare de kan man inte få in någon ''frisk luft''....
 
Ueeeew...
 

Vilse..

Nu har värmen äntligen kommit, super skönt!! Så jag passade på att sola lite, blev dock inte så brun.. Haha, men det är ju bara att fortsätta sola ;)
 
Igår kl 8/9 på kvällen hade jag skit tråkigt så jag gick ut. Hade typ ingenstans att gå så jag gick bara runt, och om ni inte visste det så är det NÄSTAN bara skog där jag bor. Så jag gick helt enkelt vilse... Haha.
 
 

Grodor

Äntligen har det blivit lite varmt. Eller 21 grader kanske inte är någonting att skryta om, men om man tänker på hur kallt det har varit de senaste veckorna så känns detta ungefär som sommar. Lite synd bara att det ska regna imorgon på midsommar. I alla fall här där jag är.
 
Mormors söta lilla grodsamling
 

Dagens planer

Idag ska jag och Elliot klättra upp för det nyfunna berget. Eller speciellt nyfunnet är det kanske inte. Jag minns att vi försökte klättra upp där för drygt två år sedan. Men då var det vinter och berget var täckt av snö och is. Så speciellt långt kom vi inte innan vi insåg vilken dålig idé det var.
 
Det går förhoppningsvis bättre nu när det är sommar. Allt man behöver oroa sig för är väl de äckliga fästingarna.
 
Detta är knappt hälften av hur högt berget är. Men jag ville få med en bit av himlen, så därför var jag tvungen att kapa berget på mitten ;)
 
 

Klättring

Vi kom fram strax innan sju. Åt lite middag tillsammans innan jag och Elliot gick ut. Vi klättrade upp i det gamla vanliga berget, både för att det är något vi alltid gör ni vi kommer hit och för att jag ville ta lite bilder.
 
Sedan fick jag syn på ett rådjur som jag ville få en bild av, så vi försökte ta oss lite närmare. Men rådjuret sprang bara iväg, vilket kanske inte var så konstigt. Vi kom i alla fall till ett nytt berg. Så vi försökte komma på vilken väg man skulle kunna ta för att komma upp. Efter ett tag träffade vi en gammal man som visade oss den enklaste vägen. Sedan gick vi hem.
 
Vi avslutade kvällen med en film. Arn, den bästa svenska krigsfilm som någonsin gjorts skulle jag tro ;)
 
 
 

Uppdaterar även på landet

Har inte gjort så mycket idag. Packat, städat, varit ute i skogen och sedan stökat ner mitt rum igen. Jag kan inte vänta tills mormor och morfar kommer och hämtar upp mig och Elliot snart.
Jag tror att jag kommer kunna blogga på landet. Eller jag är faktiskt rätt säker på det. Men inläggen kommer antagligen upp tidigt på morgonen eller på kvällen. För på dagen kommer jag säkert ha fullt upp. Men jag kan försöka fixa några tidsinställda också :)
 
 
 

Sommaren är kort

Jag åker till landet nu i eftermiddag istället. Trodde att jag skulle åka imorgon, men tydligen åker vi lite tidigare. Men det är ju bara bra eftersom att jag vill dit så himla gärna!
Just nu håller jag på att packa väskan inför den lilla resan. Ska bara vara borta i 5 dagar, så speciellt mycket packning blir det nog inte. Men jag kan däremot inte välja vilken klänning jag ska ha med mig. Ska ha den på fredag när det är midsommar.
 
Jag tror att det blir den till höger eftersom att den är längst. För vad jag vet så ska det regna på midsommar, så det kan ju vara skönt att ha något som täcker nästan hela kroppen.
 

I´m all yours

 
 

Little Reasons to smile

 

Ny webbdesign

De som bloggar på blogg.se har nog märkt en hel del förändringar och funktioner. Personligen tycker jag att det är jätte bra, och hoppas verkligen att detta kommer stanna kvar. Allt ser mycket mer professionellt ut nu, och jag tycker att det är både roligare och lättare att blogga nu. Man kan ju till exempel svara direkt i kommentarsfälten och dela upp inläggen i mer än bara en kategori. Så nu kan ni vara mer säkra på att ni får svar på era kommentarer. Självklart kommer vi fortsätta svara i inlägg då och då, men detta underlättar både för er och för oss :)
 
 
 

Övernattning

Igår var jag med Ida och hon sov ju över också.
Vi möttes i stan och åkte hem till henne för att packa hennes saker. Men vi stannade väl lite längre än vad vi hade tänkt. När vi väl var hemma hos mig så hade mamma gjort pannkakor. Så vi åt lite middag på mitt rum. Sedan satt vi mest framför datorn och gjorde lite tjejsaker.
 
Idag vaknade vi vid nio tiden. Vi gjorde iordning oss strax efter frukosten och bokade biobiljetter till The avengers. Någon timme senare var vi inne i stan och hämtade ut våra biljetter. Men vi var nästan tre timmar för tidiga, så vi gick fram och tillbaka och väntade på att klockan skulle bli 14:40 eftersom att det var då filmen skulle börja.
 
När filmen var igång så var vi nästan ensamma i hela salongen. Så vi kunde välja precis vilka platser vi ville. Himla skönt :D
 

 
Efter filmen tog vi en sväng till Partille. Så träffade vi några där som vi pratade lite med. Och så var vi med Tim, Christian och Jacob en liten stund.
 

Äntligen

Nu har jag äntligen börjat fixa en ny header. Denna kommer att bli mycket bättre, hoppas jag iallafall... Haha nejdå;)
Vi kommer även att byta ut designen, för vi båda har tröttnat på den, vi har ju haft den väldigt länge nu.

Jag tycker oxå att typsnittet på denna designen är väldigt jobbig att läsa, bara jag som tycker det...?


Snart..

På torsdag eftermiddag åker jag till landet med lillebror och M&M. Ska bli underbart! Som jag har längtat :D Släkten på mammas sida ska fira midsommar där. Något som vi har gjort så länge jag kan minnas. En midsommar i Göteborg är inte en riktig midsommar för mig. På landet ska det vara. Med god mat, dans och sång. Och självklart hemmagjorda kransar och en stor grann midsommarstång. Jag kan inte minnas en enda sommar utan allt detta.




Mot stan

Jag ska snart åka in till stan och möta upp Ida som ska sova över hos mig ikväll. Det var egentligen tänkt att vi skulle ha en filmkväll med Tim och Felix. Men eftersom att Tim skulle åka på läger så valde vi att skippa det. Så vi får ha det en annan gång istället.

Jag och Ida kommer säkert ha jätte mysigt själva ändå. Kanske har vi en egen liten filmkväll istället ;) Det hade ju inte varit helt fel.


Fin utväxt.


No details

Idag var jag som sagt med Lollo och Alicia igen. Vi var hemma hos mig i någon timme. Sedan tog vi bussen till allum och åt lunch på Subway. Därefter åkte vi och mötte Hannes och var ute en stund. Och så gick vi hem till Hannes lite senare och spelade tvspel, hoppade på hans studsmatta och hade det mysigt.
Bjuder :p

Mina cheyor

Ska träffa Lollo och Alicia idag igen. Så vi alla ska göra oss iordning lite, sedan får vi se vad vi hittar på.






Men jag sa nej

Igår sjöng jag och Louise på den här gamla härliga låten. Gjorde en massa knasiga rörelser och så.
Hade inte hört den på flera år, så nu har jag börjat lyssna på den igen ;)




Fullt upp

Igår gjorde jag ingenting fram till klockan sex. Jag tänkte gå och lägga mig i hopp om att vakna upp frisk nästa dag, men då fick jag en massa samtal från Lollo och Alicia. Så vi bestämde oss för att träffas.
Jag hoppade snabbt in i duschen och fräschade till mig lite. Sedan kom dom, så de fick vänta på mitt rum medans jag bytte om och så.
Så gjorde vi lite knasiga saker inne på rummet och sedan gick vi ut. Vi gick till Sävedalen för att se om någon var ute, men eftersom att det regnade så fruktansvärt så var det nästan helt öde. Endast ett par småbarn var ute i regnet. Vi hängde lite på en skola och sedan gick vi tillbaka hem till mig.

När vi kom hem till mig mötte vi Melissa. Så hon "joinade" oss. Vi satte på tv:n och såg att Summerburst var igång. Så vi hade en egen liten fest i vardagsrummet. Och lite senare när vi hade tröttnat på det så gick vi upp på mitt rum och gick in på chatroulette. Satte på lite go musik och fortsatte dansa.

Vid elva tiden var vi så varma och utmattade så vi gick ut en liten sväng igen. Och efter ett tag var alla tvungna att gå, så jag följde Alicia och Louise hem. Men vi stannade till på vägen några gånger och gjorde lite annat.






Var är sommaren?

Jag tror att alla har slutat skolan nu, så jag behöver nog inte säga att jag har sommarlov? Haha.
Men var är sommaren egentligen? Det är ju varken varmt eller sol ute...

Är det bara jag som känner att skolan kommer börja igen om en vecka eller så, det jag menar är att jag
känner inte att det är sommarlov...
Känns som att man inte kan ''bli av'' med skolan även på loven.... Hemskt!





Kvällens planer

Ikväll när killarna i familjen ska kolla på fotboll så tänkte jag och mamma gå på bio. Jag tycker ändå att det är så tråkigt att kolla på när Sverige spelar. När det kommer till sport så finns det inte speciellt många länder som Sverige kan slå.

Vi har köpt biljetter till Snow white and the huntsman. Den verkar vara riktigt spännande, men jag ska inte ha jätte höga förväntningar i fall att filmen visar sig vara sämre än vad jag först trodde. Kanske är det någon läsare som har sett filmen och kan dela med sig av sina åsikter? Jag tycker om att vara lite förberedd när det gäller nya filmer. Någon mer som känner så? :)




Idag kommer aldrig mer igen

Minns ni för någon vecka sedan då jag skrev att Melissa hade fått halsfluss? Jag tror nästan att hon har smittat mig. Jag känner mig alldeles utmattad, ögonen bränner, halsen gör ont och jag måste anstränga mig för att kunna svälja. Nu låter det nästan värre än vad jag upplever det. Ville bara att ni skulle veta om detta så att ni förstår varför jag kanske inte uppdaterar så bra för tillfället. Men fortsätt titta till bloggen så märker ni när uppdateringen blir som vanligt igen. Ni är bäst!


Jag frös något fruktansvärt imorse. Så därför kände jag inte för att ha kjol på mig. Det blev kanske lite tråkigt, men ibland får man väl klä sig lite trist.


Sommarlov

Idag var det äntligen skolavslutning för min del. Men som vanligt orkade jag inte göra mig speciellt fin. Så jag drog på mig ett par tajta byxor, en vit tröja och svarta stövlar. Kan visa bild senare.
För jag själv tycker inte alls att det är stort att sluta 7an. Däremot om niorna är lite uppklädda förstår jag. Man ska ju trots allt sluta skolan och börja på gymnasiet. Så när jag går ur nian och tar studenten kommer jag antagligen vara lite uppklädd. Men tills dess kan det lika gärna kvitta ;)

Avslutningen var lite mer än 1 timme lång. Rektorn höll tal mer än halva tiden. Så var det några som uppträdde och lite sånt. Efteråt kändes det så himla tråkigt att säga hejdå till alla. Många kommer man ju inte träffa på hela sommarlovet. Men jag ska försöka hinna träffa så många som möjligt. Två månader utan några vänner är ändå en väldigt lång tid.


Jag tog nästan inga bilder. Lite synd, men jag var så upptagen med att ge hejdå-kramar till alla goa vänner.


Kompisaar

Om drygt två timmar ska jag iväg och träffa Felix, Jesper och Tim. Försöker få tag på Ida också, men än sålänge går det inte speciellt bra. Men jag får väl se vad vi hittar på för kul. Felix har i alla fall lovat att han ska lära mig att åka longboard. Så på de kommande bilderna lär jag ju vara full med blåmärken från topp till tå. Men bara om jag har riktigt otur då ;)





Film med klassen

Idag började jag klockan tio. Vi fick ta med oss lite smått och gott idag eftersom att vi skulle kolla på film. Men jag missade ju den informationen så allt jag hade med mig var en hel gurka och en liten fralla.
Klarade mig bra ändå eftersom att det var så många snälla kompisar som bjöd.
Jag kommer inte ihåg vad filmen hette, men bra var den i alla fall. En aning långtråkig precis i början, men den blev bättre och bättre. Sedan slutade vi strax innan tolv, så det blev en riktigt kort dag.




Avslutning

Igår var jag ju som sagt hemma eftersom att jag skulle vara med på Elliots skolavslutning. Det var faktiskt jätte mysigt, och vädret var ju ganska så bra också.

Efter avslutningen kom M&M och kusinerna hem till oss för att äta mormors hembakade tårta och fira att skolan var slut. Och så blev det lite små presenter.





-

Svar: Haha, gud vad kul! Synd att jag inte ''såg dig'' eller vad man nu ska säga. :P För jag känner ju inte dig... Men har faktiskt undrat lite vem du är, eftersom du både läser Louises blogg och våran.
Tråkigt att du såg mig just den dagen, haha. Var jättesjuk och kände mig inte speciellt pigg/fräsch, haha lol

Svar ang creepers






Svar: Dom kostade 898 spänn på Shock där jag köpte dom.
Dom är hur lätta som helst att gå i. I och med att klacken är lika hög på hela skon så blir det nästan som att gå i vanliga skor. Speciellt tunga är dom inte heller. Kanske dubbelt så tunga som converse? :)
Jag tyckte att dom var ganska stora i storleken. Har storlek 37, men dom var kanske en halv storlek större.


Lillebrors avslutning

Imorgon kommer jag inte gå till skolan eftersom att jag ska vara med på Elliots skolavslutning istället. Sedan blir det lite fika med släkten, så det blir säkert mysigt :)

Man blir ju lite avundsjuk på alla som slutar så tidigt. Idag slutade mina vänner i Partille, och imorgon slutar alla som bor här i Björkekärr har jag för mig. Jag får väl trösta mig med att vi brukar börja lite senare.




Balla creepers

Idag var det sista riktiga skoldagen för min del. Och dessutom fick vi sluta tidigare eftersom att sista lektionen var inställd. Så jag åkte in till stan och mötte mamsen. Sedan tog vi en sväng in på Shock och köpte ett par Creepers. Äntligen :D Och så slipper jag oroa mig över att någon annan i familjen ska använda dom eftersom att jag är den enda som tycker dom är snygga.


Ska iväg och kolla på Elliots fotbollsmatch nu. Men jag bloggar mer när jag kommer hem. Minst 2 inlägg till kan jag lova att det blir.


LST







Min sega söndag

Idag har jag inte gjort något speciellt, det är ju söndag idag + att det regnade så jag var bara hemma. ''Fixade mig''. Plockade ögonbrynen, rakade benen, gjorde en egen ansiktsmask och lite andra grejer.
Nu när jag skriver detta kom jag på att jag glömde fixa naglarna.... Haha, får väl göra det imon.

Jag har oxå pratat med min kompis på skype ungefär halva dagen. Först pratade vi i ca 1 timma, sedan skulle jag duscha så jag var tvungen att lägga på. Sedan pratade vi i 1 timma igen, o efter det i ungefär 2 timmar.

Så, så har min dag sett ut...

Sassa svarar

Svar: Hmm... känner vi varandra...? Eller har vi kanske träffats förr? haha :)

kort om gårdagen - del 3

När Ida hade gått på bussen så gick vi tillbaka till torget där vi först träffades. Sedan gick vi bort till gräskullarna där vi mötte John på sin moppe för fjärde gången. Så stannade vi och pratade med honom ett bra tag innan han åkte hem.

Sedan började det regna så mycket att alla bestämde sig för att gå hem. Jag ringde därför mina föräldrar som kom och hämtade mig. Väl hemma satte vi på en skräckfilm. The woman in black har jag för mig att den hette. Inte så jätte läskig, men rätt så bra ändå. Och vid 2 tiden gick jag och la mig.

Jag vet att mina sammanfattningar blev ganska dåliga, och kanske inte så korta eller detaljerade. Men kände att jag var tvungen att blogga lite om det så att ni fick veta varför jag inte hade tid att blogga igår ;)


Bara för att jag inte hade någon annan bild att lägga upp...


Kort om gårdagen - del 2

Jag och Ida var båda fyllda med en massa energi. Så ingen av oss kunde sluta prata eller skratta.
När vi kom till några gräskullar bestämde vi oss för att rulla ner. Tim, Jesper, August och Christian (Som vi fått reda på att de hette) stod längst ner och tittade på. Och när vi nått slutet av backen kunde vi knappt hålla balansen. Ida gav mig en rak höger av misstag så jag tappade balansen och föll baklänges och strax därefter låg hon bredvid. Men det slutade med att vi fortsatte skratta.

Så gick vi till en massa andra ställen och hade sjukt kul.
Träffade Wictor en stund också så vi bytte några ord med honom.

Vid nio tiden gick vi hem till mig för att hämta Idas jacka. Sedan hängde vi med henne till busshållplatsen.
Där mötte vi en urgullig liten kille. Har för mig att han var sex år. Så vi pratade lite med honom tills bussen kom.


På bilden försökte Ida få killarna att skratta lika mycket som vi gjorde. De skulle hålla varandra i handen och sedan skratta i kör. Det gick väl sådär, även om jag själv tyckte att det var jätte kul ;)


Kort om gårdagen - del 1

Igår på förmiddagen började jag smsa med Ida. Vi bestämde att vi skulle träffas hemma hos henne. Allt gick väldigt snabbt och smidigt. Så jag var hemma hos henne 20 minuter senare. Vi gjorde oss iordning på någon timme, sedan åt vi lunch med hennes bror och därefter gick vi för att kolla på en klänning till henne.

När vi hade gått igenom en massa affärer utan att hitta någon snygg klänning så åkte vi hem till mig. Vi låste in oss på mitt rum med varsin skål frukt och satte oss framför datorn. Sedan fick jag ett sms från Bullen, så vi gick för att träffa honom. Vi snackade lite i knappt en kvart. Och när vi skulle gå hem fick jag syn på John, Tim och tre andra som jag inte kände. Så jag stannade och pratade med dom. Och så åkte John iväg på sin moped så jag och Ida bestämde oss för att stanna kvar med Tim och dom andra.  




Inga planer

Godmorgon!
Jag vaknade för några timmar sedan av att regnet smattrade mot fönsterrutan. Riktigt mysigt om ni frågar mig :)

Skulle egentligen ha träffat Amanda idag, men våra planer blir nog inte av. Så jag får se vad jag hittar på istället. Kanske stannar jag hemma och tar det lugnt eftersom att jag var ute hela dagen igår. Jag kommer göra ett inlägg om det lite senare när jag hittat sladden till min mobil.


Gammal bild på Amanda och hennes snygga laptop skydd för drygt 1 år sedan.


Enkla tips





Svar: Först och främst är nog det viktigaste att du själv tycker om idén. För då kommer du ha lättare att leva dig in i din text. Och inlevelse är något som läsaren ofta lägger märke till. Om du själv inte berörs av boken så har du nog inte tänkt igenom idén tillräckligt mycket. Det är bra att ha med sådant som har med verkligheten att göra så att läsaren kan identifiera sig och därmed bli berörd.

Håll dig till den röda tråden.
Använd ett beskrivande språk. Det kommer ge berättelsen mer liv.
Tänk på att variera språket. Använd inte samma ord för många gånger, utan försök att hitta en synonym.
Om du delar upp berättelsen i stycken så kommer den bli mer lättläst.
Läs igenom texten flera gånger för att se om du hittar slarv/stavfel eller om du bara kommer på att du vill ändra något.

Om du vill ha fler tips så kan du skicka ett mail till [email protected]






Halva mitt liv

Denna veckan har jag nästan bara varit i stan. Har åkt dit alla dagar förutom fredag. I måndags var jag där med min mentor. I tisdags åkte jag till stan med Linnea, onsdag tsm med min mamma, samma på tors, och idag var jag i stan igen, haha så man kan säga att jag har köpt en hel del ;) Får se om jag orkar lägga upp allt.

Är det bara jag som blir sjukt mycket gladare och känner att veckan varit skit bra när jag precis shoppat...? Haha


Allt detta köpte jag IDAG. Allt annat jag köpt i veckan ligger redan i garderoben ;)

Som ni kanske ser så har jag flera påsar från samma affär och det är för att jag går ''fram och tillbaka'' hela
tiden. Det jag menar är att jag köper en tröja, och så ser jag en annan tröja som jag inte riktigt är säker på ifall jag ska köpa, så jag går till en annan affär och kollar ifall jag kan hitta något''finare'', men hittar inget och går tillbaks och köper den. :P


Resturang

Slutade strax efter 11 eftersom att sista lektionen var inställd. Men jag umgicks lite med Amanda och några andra så jag var hemma vid halv ett ungefär. Sedan gick jag och satte mig framför datorn och laddade ner en gammal fakta film om dinosaurier och andra förhistoriska djur. Älskade den när jag var mindre, även om jag kanske inte förstod handlingen så bra. Somnade i alla fall och vaknade upp två timmar senare.

Framåt kvällen när mamma kom hem så åkte hela familjen till en Italiensk resturang tror jag. Hela familjen valde varsin kötträtt. Det var kanske inte någon höjdare direkt. Känns som att man hade kunnat få lika god, om inte godare mat hemma. Jag brukar inte vara speciellt kräsen när det gäller mat. Men kött är jag ganska petig med.


Elliots dessert. Så orättvist att han kan äta hur mycket som helst och ändå bara bli smalare och smalare. Haha :p Men det blir ju ofta så för killar när dom kommer i puberteten.


Våran fula header

Svar: Jo vi vet det! Jag ska försöka göra en nu under sommaren. Vi kommer helt klart att byta innan sommaren är slut iallfall, haha. Men jag har väldigt ont om tid, men nu när sommarlovet snart är här så kommer jag absolut hinna göra en. ;)

Nytt

Här är några plagg som mamma köpte. Blev jätte glad :D





Bilderna ger inte rättvisa


Surprise

Sitter och kollar på the orphanage i väntan på att mamma ska komma hem med en överraskning. Åh! Jag älskar överraskningar :D Speciellt när jag inte har en aning om vad det kan vara.

Förresten, jag är helt säker på att jag kommer köpa ett par creepers nu. Testade ett par när jag var med Ida. Kärlek vid första ögonkastet kan jag lova!




Fakta


Scare tactics

Tänk vad kul det skulle vara att få vara med i ett sånt här program. Kolla in den stackars killens reaktion. Höll på att dö av skratt :D




Ajöss skavsår




Nu när det snart är sommarlov och sandalerna börjar komma fram så är ju skavsår inte något som är speciellt ovanligt. Jag själv får ofta skavsår, och då väljer jag att gå barfota eller ha på mig varmare skor (converse till exempel). Men nu har jag börjat använda någon salva som gör att jag inte får några skavsår alls. Man kletar bara på den innan man tar på sig skorna på de ställena där man brukar få skavsår. Det är helt genomskinligt, så andra lägger inte märke till det. Och så luktar det ganska gott. Citron typ.


Finns på apoteket





kjolar

Imorse hittade jag en massa söta och roliga kjolar när jag tittade i en gammal byrålåda. Det är min mormor som har sytt dom. Tror att dom är 1-2 år gamla.
Ibland kan man göra riktiga fynd i hemmet. Så kul att hitta gamla kläder som man helt hade glömt bort :D




Busy

Igår på förmiddagen åkte jag och mötte Ida i stan. Vi gick runt i några affärer och tog en liten fika. Sedan skulle vi åka hem till henne. Och på vägen gick vi förbi någon indisk resturang som vi blev lite nyfikna på. Så vi gick in för att titta. Där inne var den en hel bunt med killar, och en av dom följde typ efter Ida. Han ställde frågor och sånt men hon bara gick iväg och gav mig en massa allvarliga blickar. Men jag själv kunde ju knappt hålla mig för skratt.

När vi kom hem till henne så satte vi på hög musik och klättrade ut på taket. Sedan satt vi där och pratade i solskenet. Så himla mysigt, men samtidigt lite läskigt eftersom att det var så högt ;)
Och så plattade vi håret, målade naglarna och gjorde lite annat mysigt.

Blev hämtad framåt kvällen och när vi kom hem så grillade vi som vanligt. Sedan kom Melissa upp och så var jag med henne resten av kvällen.




Måndags

I måndags efter skolan åkte jag in till stan för att träffa en kompis(?), vi fikade på Espresso house. Jag köpte bara en vitamin dryck. Vi satt och prata väldigt länge om olika saker, väldigt kul var det. Det är andra gången jag träffar henne nu, så aa.. Förklarar lite mer i ett annat inlägg.

Sedan så såg vi hon Moa från idol, om ni vet vem det är? Vi vågade inte gå fram först för vi visste inte riktigt om hon var SÅ ''känd'', om ni förstår vad jag menar? Vi satt och funderade på om vi verkligen skulle gå fram, till sist gjorde vi det och tog en bild, haha. Efter det gick vi runt och kolla på lite kläder, sedan åkte vi hem.






Just nu


Har precis laddat upp med mango och smoothie. Satte på Braveheart, en av de bästa filmerna någonsin. Och den är rätt så lång, så därför kan lite frukt hjälpa till att hålla en vaken under hela filmen ;)


Här kommer kungen av ingenting alls

Har precis hittat en massa spännande actionfilmer som jag tänkte ladda ner. Sedan tror jag att det blir en kväll med familjen, om inte Melissa är hemma.

Ska ta och slänga ihop en god smoothie så snart jag avslutat inlägget också. Det kan man aldrig tröttna på, hur mycket och ofta man än dricker det. För det finns ju så många olika frukter och bär att kombinera.




Ja, jag har på mig en klänning. Men med tröjan över var det meningen att det skulle likna en kjol. Tror att jag lyckades ganska bra eftersom att många gav mig komplimanger för "kjolen" :D


Die in your arms




Att sticka ut

Funderar på att köpa dessa. Eller några liknande. Haha, flera av mina vänner försökte få mig att avstå när jag berättade att jag tyckte om dom skorna. Men det är ju kul att sticka ut och inte bry sig alls om vad andra tycker.
Vad tycker ni läsare om den här modellen då? Är dom verkligen så fruktansvärt gräsliga i era ögon? ;) 



Endless summer nights


Kom hem för några timmar sedan. Har hunnit koka sparrissoppa, kolla på en film och mysa lite med vovven. Så himla skönt att vi är lediga imorgon. Men samtidigt är det ju lite segt att vi är lediga mitt i veckan. Det hade varit mycket bättre om vi hade varit lediga på en fredag eller måndag. Men men, bättre än ingenting alls :D

Än sålänge har jag inga planer inför morgondagen. Jag trodde att jag skulle till tandläkaren, men det var tydligen nästa onsdag. Och så hade jag bokat ett spinningpass, men jag skippar det. Har sån himla träningsvärk efter gårdagens pass.


Varför landa när jag flyger fritt

Jag råkade somna någon timme innan Bodypump passet började. Men som tur var så blev jag väckt av pappsen. Så vi hann precis kan man väl säga. Det var som vanligt jätte kul, och min favorit tränare var där och höll i passet. Sedan var Casper också där, ni vet sångaren i det gamla bandet Arvingarna som var kända för typ 15 år sedan (?). Han gör hela passet så mycket roligare med sina sjuka kommentarer, haha :D
Nu ska jag fortsätta skriva på min berättelse och sedan sätter jag nog på en mysig gammal film. Somnar mycket lättare om jag har kollat på film innan. Ni kanske har tips på några bra filmer? :)





Hjaalp

Tänkte försöka göra ett videoinlägg så snart som möjligt. Men jag har ingen aning om hur jag ska lägga upp videon. Ska jag använda mig av youtube eller videofy? Vad är bäst? Jag filmar med min systemkamera, så jag vet inte om det går att använda videofy över huvudtaget då.




Orkade inte ta en bra bild






Jätte dåliga bilder, men jag kände inte att jag orkade lägga ner så mycket tid på att ta kort på dagens dresscode.


Once upon a time

Hittade en massa gamla bilder igår när jag var hemma hos Melissa. Inte bara på mig, utan även på gamla klasskompisar. Åh vad man längtar tillbaka!









4/6

Förlåt för att jag inte bloggade igår. Var upptagen hela dagen.

Ända sedan jag kom hem idag så har jag suttit och skrivit på en ny berättelse som jag började på igår kväll. Har ju skrivit berättelser i drygt 6 år, men detta är första gånger jag blir hyfsat nöjd. Än sålänge i alla fall.

Snart ska jag ta itu med en SO läxa också, blogga ännu mer, och senare ikväll blir det ett Bodypump pass. Så ser i alla fall mina planer ut för resten av dagen.




Engla har blivit så gammal så hon orkar nästan aldrig leka med andra hundar nu för tiden. Men kusinernas katt Sigge däremot har hon fortfarande tid för. Lite synd bara att han inte bryr sig om henne alls ;)

Skolavslutning

Tänk att det knappt är två veckor kvar till sommlovet, fy fan vad skönt!

Jag slutar näst nästa onsdag och jag har knappt bestämt vad jag ska ha på mig på avslutningen. Folk lägger upp bilder på vad de ska ha på sig och så, och då känner jag att jag måste ta och köpa något snart.
Jag tänker inte ta på mig någon klänning som jag tror att de flesta kommer att ha, utan jag kör på en snygg topp och shorts om det är varmt.
Jag ser inte avslutningen som en jättestor grej, speciellt inte om man bara slutar 6an, 7an eller 8an. Jag tycker att det är en annan sak om man slutar 9an, då tycker jag att man kan göra sig lite extra fin, för då slutar man ju ändå skolan. Jag tycker att folk överdriver lite när de har på sig klackskor, jättesnygga klänningar och extra mycket smink.

Detta är vad jag tycker iallfall, vill man göra sig lite extra fin så får man göra det såklart! ;)
Vad tycker ni? Kommer ni att göra er extra fina inför skolavslutningen?



Jag kommer ha på mig något liknande. Inte exakt de färgerna, men något sådant. Och så kommer jag såklart ha på mig byxor, det blir antingen short eller jeans som sagt, får se vad vädret tillåter.

Naturligt




Svar: Tack, jag får faktiskt höra det ganska ofta :o
Jag använder bara mascara på de övre fransarna just nu. Förut hade jag det både uppe och nere, men nu på sommaren känns det skönare att använda så lite smink som möjligt. Helst inget alls ;)
Någon enstaka gång använder jag läppstift, men jag tycker om att se naturlig ut. Och så använder jag aldrig foundation eller puder. Tycker att det är slöseri med både tid och pengar.




Bruna skor

Mamma kom hem med två par nya skor. Bland annat ett par gubbskor som jag letat efter. Så jag blev jätte nöjd!


Jag kommer nog köpa vita och svarta också, så fort jag hittar :D


Kalas hos kusinerna








Fuck it

Fan vad det blåste idag asså! Skit tråkigt, känns som att hösten är tillbaka...? Det var ju jättehärligt väder för någon vecka sedan, vill ha tillbaks det vädret! :(


Everybody should know





Svar: Själv tycker jag inte att gårdagens inlägg var speciellt privat om man säger så. Jag såg det mer som ett vanligt tips. För många varken vet eller vågar ta reda på vart det går att få tag på skydd. De kanske är för rädda för att fråga eller för rädda för att deras sökning ska sparas om de använder till exempel google. Och eftersom att många ungdomar läser bloggar nu för tiden så såg jag detta som ett sätt att "hjälpa". Men tack så mycket för omtanken :)


Någon knasig bild som jag hittade i arkivet



Feelin´you

Hej på er :)
Jag vaknade jätte tidigt men somnade om flera gånger. Så nu är jag pigg och glad.
Idag ska jag nog bara stanna hemma och fixa lite saker. Städa rummet till att börja med. Sedan kanske jag tar hela huset. Jag tycker att det är jätte kul att städa när man väl har kommit igång. Och så känner man sig så duktig och nöjd när man är färdig ;)
Ikväll ska jag och familjen hem till mina kusiner för att fira min morbror som fyller jämnt. Så det blir väl lite släktprat, god mat och tårta kan jag tänka mig.




Falskt alarm

Vi skulle egentligen ha matteprov idag. Men precis när vi började skriva så ringde brandlarmet. Så alla rusade ut av lycka. Det visade sig dock att det bara var någon som hade tryckt på knappen som utlöste larmet. Men vi missade ändå 40 minuter av lektionen. Så när vi kom in igen var det ingen idé att börja med provet eftersom att det var så ont om tid.

Under musiklektionen lyssnade vi på nationalsånger från olika länder i världen. Och en nationalsång som jag faktiskt tyckte om var Mongoliets. Lyssna bara på den. Så härlig! :D



Kådisar på ett roligare sätt



En sjukt bra affär som finns i Göteborg (Kanske finns på andra ställen också) är Kondomeriet. Det är en hur mysig liten butik som helst. Jag var där idag med Melissa. Och det finns inte bara kondomer och preventivmedel. Utan söta underkläder, strumpor och leggins, skämtsaker, hudprodukter och en hel del annat.
Sedan kanske en del skäms över att gå och köpa kondomer osv. Men be personalen om hjälp bara. Dom är jätte gulliga. Och så finns det en hylla med massa olika kondomer som man kan plocka själv. Typ som plockgodis ;) Det blir ju genast mycket roligare.
En lite tråkig sak är att man måste vara 16 år. Men då kan man ju bara be en färälder eller en äldre kompis att "köpa ut". För mig gick det dock jätte bra när jag skulle betala. Inga frågor om ålder eller så. Ni kan ju alltid testa att betala själva om ni är yngre.



Om man väljer att plocka själv så kostar kondomerna 8:- styck. Annars kan man köpa 20 för 150:- som jag gjorde :)

1:a Juni

Tänk att det är sommar nu. 1 Juni 2012. För Juni är väl ändå en sommarmånad? Mitt sommarlov börjar om exakt 2 veckor. Jag längtar så att jag nästan spricker :D Även om min skola tydligen slutar senare än många andra. Men vi brukar börja senare också.

Det är ju fredag igen, så ikväll blir det nog att kolla på några filmer. Skulle ha fredagsmys med Melissa om hon kände sig bättre. Men jag tror inte att hon blir det. Så därför får jag väl vara hemma med familjen. Orkar inte åka iväg och träffa någon idag faktiskt.




Sjukling

Idag efter skolan så mötte jag Melissa vid kompassen. Vi gick runt och tittade i lite affärer. Topshop, Zara och några andra. Sedan gick vi till en av mina andra favoritaffärer (Kommer upp ett inlägg om den lite senare). Jag fick med mig tre tröjor, varav en som Melissa ska få. Hon kände sig nämligen lite sjuk. Tror att hon hade fått halsfluss. Så därför ville jag vara lite extra snäll och ge henne en liten present.



Den nedersta tröjan är lite blöt på bilden eftersom att jag lånade ut den till Melissa.
Och så tvingade jag på henne min stora jeansjacka eftersom att hon skakade som en blöt hund. Jag har ju själv aldrig haft halsfluss så jag vet inte hur det känns.



Gårdagens klädsel


Valde mina Boyfriend jeans och ett linne från Zara. Till det hade jag även min militärjacka och ett par arméliknande skor.


RSS 2.0